SNAKES4
ARCHIVE

Χρήστος Μαρκογιαννάκης

13 μηνύματα · 14 Σεπτεμβρίου 2013 έως 4 Μαρτίου 2015 · 7 συμμετέχοντες
skantzoxoiras14 Σεπ 2013, 13:47#148919
[attachment=611]markogiannakis.jpg[/attachment]


πλούσιο το βιογραφικό του σε σκάνδαλα και σε κάθε μορφής βρωμιά, ο ίδιος καθώς και το γραφείο του αδερφού του βρίσκονται πίσω απο σχεδόν οποιαδήποτε υπόθεση ΜΑΦΙΑΣ των Χανίων-Ρεθύμνου (είτε ως 'προστάτες' με φακέλους να εξαφανίζονται και δίκες να μην γίνονται ΠΟΤΕ, είτε ως άμεσα εμπλεκόμενοι)


Απο γουικιπίντια
Στις 10 Ιανουαρίου 2006 εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης όταν δημοσιοποιήθηκαν συνομιλίες του στις οποίες εκφραζόταν υβριστικά και απαξιωτικά για τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό.


http://el.wikipedia.org/wiki/Χρήστος_Μαρκογιαννάκης

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_11/01/2006_169562

Μεγάλη υπόθεση η υφυπουργεία τότε για τον καπεταναίο μας, αφού ήταν αρμόδιος για το C4i (φυσικά σκάνδαλο) καθώς και για άλλες υποθέσεις με πολύ χρήμα.

http://tvxs.gr/news/ελλάδα/βίος-και-πολιτεία-του-χμαρκογιαννάκη-0
Η αιτία της επίθεσης εναντίον του δικαστικού λειτουργού ήταν πολυ σοβαρή αλλά και χαρακτηριστική των αντιλήψεων του κ. Μαρκογιαννάκη για την δικαιοσύνη και την δημοκρατία: o κ. Λινός είχε μόλις διατάξει την διεξαγωγή συμπληρωματικής έρευνας για τις απαγωγές των Πακιστανών-ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην πενταετία της ΝΔ που όπως και τα υπόλοιπα κουκουλώθηκαν.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν τόσο έξαλλος που αποφάσισε να ακολουθήσει την πολιτική της “μηδενικής ανοχής” για πρώτη φορά: ζήτησε από τον δημοσιογράφο Χ. Ξεκουκουλωτάκη που ήταν παρών να δημοσιεύσει τις επιθέσεις εναντίον του κ.Λινού Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” των ημερών ο κ. Ξεκουκουλωτάκης, ακούγοντας τον υφυπουργό να καθυβρίζει τον εισαγγελέα, τον προειδοποίησε ότι λέει βαριές κουβέντες και τον ρώτησε μήπως θα ήθελε να μην τα γράψει όσα είπε. «Να τα γράψεις», φέρεται να του απάντησε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και πρόσθεσε μάλιστα ότι θα καλούσε και τα κανάλια για να τα πει. Πίστευε ότι επειδή απήχούσε τις απόψεις της κυβέρνησης που ήθελε επίσης να συγκαλύψει τις απαγωγές θα είχε και την κάλυψη της.

Πράγματι στην αρχή η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει τον υφυπουργό της. Ο ίδιος ο κ.Μαρκογιαννάκης διέψευσε τις πληροφορίες και υποστήριξε ότι δεν έχει απευθύνει ομιλία στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα δημοσιεύσει και γραπτή διάψευση και έκανε λόγο για συκοφαντίες.

Με την διαφορά ότι ο Χ.Ξεκουκουλωτάκης είχε μαγνητοφωνήσει τα επίμαχα σημεία που άρχισαν να κάνουν τον γύρο των τηλεοπτικών δελτίων. Ο Μαρκογιαννάκης έγινε έξαλλος μαζί και είδε πίσω από την υπόθεση μια ακόμη ασύμματρη απειλή:«Εγώ ένα ξέρω, ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι μια αξιοθρήνητη περίπτωση»


Η 'αξιοθρήνητη' (κατα τον Μαρκογιαννάκη)περίπτωση ήταν που του στοίχισε την πολύτιμη καρέκλα..
Έτσι το κύκλωμα του Μαρκογιαννάκη έπεσε πάνω στον δημοσιογράφο (ο οποίος απεπέμφθη απο τον Alpha μόλις κουκουλώθηκε η υπόθεση) και ο ίδιος και η οικογένεια του δεχόντουσαν συνεχώς απειλές για την ζωή τους.

http://www.patris.gr/articles/77277/34007?PHPSESSID#.UjRaWeUVTWR

«Φοβάμαι για την ζωή μου, δέχομαι απειλές» είπε χθες ο δημοσιογράφος Χάρης Ξεκουκουλωτάκης που εδώ και δύο μέρες έχει φύγει από τα Χανιά και βρίσκεται στην Αθήνα όπου δίδει συνεντεύξεις σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο δημοσιογράφος που προκάλεσε το όλο θέμα με το ρεπορτάζ που έγραψε αποκάλυψε ότι φίλοι του και συγγενικά του πρόσωπα του διεμήνυσαν ότι το κλίμα στα Χανιά δεν είναι καλό και άφησε να εννοηθεί ότι δυσκολεύεται να επιστρέψει!

«Μου είπαν ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για μένα και μου το μεταφέρουν όλοι, με παίρνουν και στο τηλέφωνο και με απειλούν» είπε ο δημοσιογράφος και έβαλε ευθέως κατά Μαρκογιαννάκη:

«Ακόμη και ο κ.Μαρκογιαννάκης έκανε εμπρηστικές δηλώσεις, θέλω να υπερασπίσω τον εαυτό μου, αλλά ο κύριος καλύπτεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία» είπε ο δημοσιογράφος.

Ο Χαρης Ξεκουκουλωτάκης αναφερόταν συγκεκριμένα σε δήλωση που έκανε χθες το πρωί στο Μέγκα ο κ.Μαρκογιαννάκης όταν ερωτήθηκε για τις απειλές κατά του δημοσιογράφου.

«Να φοβάται μόνο τα αυτοκίνητα διότι έτσι που περπατάει μπορεί να του τύχει κάτι, είναι αμπλαούμπλας» είπε ο πρώην υπουργός και αυτό φάνηκε να είναι έμμεση προειδοποίηση.

Ωστόσο συνεργάτες του πολιτικού έλεγαν πως απλώς έκανε χιούμορ.



Έτσι όταν ο Ξεκουκουλωτάκης βρήκε ευκαιρία για δουλειά στην Βρετανία έφυγε δηλώνοντας:
«Η Ελλάδα για μένα ανήκει πλέον στο παρελθόν» δήλωνε κατηγορηματικά.
«Δεν σκοπεύω να γυρίσω στην Κρήτη όχι επειδή δεν την αγαπώ, απλώς δεν νομίζω ότι εκεί θα βρεθεί κάποιος να μου δώσει τις ευκαιρίες που μου δίνουν στο Λονδίνο».

«Ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να καταλάβω ότι όλα ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι. Αυτό που με πείραξε, όμως, περισσότερο ήταν ότι στο τέλος άφηναν υπονοούμενα για τον χαρακτήρα μου, μήπως δηλαδή ήμουν χαζούλης. Γιατί; Επειδή έκανα σωστά τη δουλειά μου και δεν έπαιξα το παιχνίδι κανενός; Και μετά, όλες αυτές οι απειλές που δέχθηκα; Και, μάλιστα, από ανθρώπους που κάποτε μου το έπαιζαν φίλοι».


να σημειωθεί οτι ο Ξεκουκουλωτάκης είχε αναπτύξει (αν και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού) και πολιτική δράση στο πλευρό του Βασίλη Λεβέντη

http://www.zougla.gr/greece/article/8anatos---mistirio-dimosiografou

Θάνατος-μυστήριο δημοσιογράφου

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση θανάτου του Χανιώτη δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη, ο οποίος απομακρυσμένος από όλους, δίχως στενούς συγγενείς, άφησε την τελευταία του πνοή στο Λονδίνο.

Τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατό του είναι πολλά. Η απώλεια του 41χρονου ρεπόρτερ έγινε γνωστή από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, αρκετούς μήνες μετά τον χαμό του.

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο αφιέρωσε το επίσημο newsletter του περασμένου Ιουνίου στη μνήμη του Ξεκουκουλωτάκη, αλλά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με παλαιότερο έγγραφο της Διοίκησης, ο θάνατός του σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Brighton, το σώμα του ανασύρθηκε την 1η Απριλίου από γκρεμό στην περιοχή Beachy Head στο Eastbourne και έφερε πολλαπλά τραύματα από την πτώση. Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση. Ωστόσο, απορία προκαλεί το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του Χάρη, καθώς πρόκειται για περιοχή, δίχως σπίτια, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα έξω από το Eastbourn.

Το zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, αλλά μάταια. Έχει μόνο μία αδερφή η οποία δεν θέλησε να μιλήσει για την απώλεια του αδερφού της. Μετρημένοι στα δάκτυλα κάποιοι μακρινοί του συγγενείς, μιλώντας στην εφημερίδα μας, δήλωσαν αιφνιδιασμένοι, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες είχαν χάσει τα ίχνη του και η επικοινωνία μαζί του ήταν ανύπαρκτη.


σημείωση στο σημείο δεν βρέθηκε αυτοκίνητο και η σωματική διάπλαση του Ξεκουκουλωτάκη δεν τον βοηθούσε για τόσο μεγάλους περιπάτους...


αυτά προς το παρόν...


υγ. Καθώς έκανα αναζήτηση στο γκούγκλ για Ξεκουκουλωτάκη-Μαρκογιαννάκη, πέτυχα χθεσινό ρεπορτάζ σε 'παραπολιτικά' και 'λιφο' τα οποία σήμερα έχουν εξαφανιστεί και οδηγούν σε νεκρά λινγκ.
http://www.lifo.gr/now/society/33438
Johnp14 Σεπ 2013, 18:12#148927
Λαμόγια....αλητάμπουρες....
matador14 Σεπ 2013, 20:54#148930
Ποσο πιο κραυγαλεα μπορει να ειναι η υποθεση,ποσο πιο φως φαναρι ειναι οτι ο Ξεκουκουλωτακης ηξερε πολλα ,κι οτι τον εφαγε ο Μαρκογιαννης.
Περαν των παραπανω που αναφερει ο Γιωργης,να θυμισω οτι ηταν αυτος που αποφυλακισε τον μετεπειτα φονια του Χορευτακι πριν λιγα χρονια στο Ρεθυμνο.
Αυτο που μου κανει εντυπωση παντως ,κι ρωτω τους φιλους απο Χανια ειναι πως ξαναβγηκε στις τελευταιες εκλογες ,οταν στα επεισοδια στο λιμανι του Πειραια,επι Καραμαν-αλη και Μαρκογιαννη δημοσιας ταξεως ,φωνιαζανε εκκατονταδες οτι οχι δεν θα ξαναβγει αλλα να μην ξαναπατησει στην Κρητη.
Κι κατι ακομη,γιατι μου κανει για μπροστινος του Δρακουμελ?
alucard15 Σεπ 2013, 10:53#148936
...
Κι κατι ακομη,γιατι μου κανει για μπροστινος του Δρακουμελ?

Επειδη ειναι!
skantzoxoiras15 Σεπ 2013, 13:10#148938
Ο καπετάν Χρηστάρας πιτσιρικάς ήταν τραμπούκος του Μητσοτάκη, μετέπειτα ασχολήθηκε αρκετά με την εγκληματική οργάνωση και το κύκλωμα των μπράβων, μέχρι την τρυφερή ηλικία των 30 οπου τον κέρδισε(😉 η πολιτική (οπότε αναβαθμίστηκε σε αρχινονό-παραμένει βέβαια το πιο πιστό σκυλάκι της ντόρας*-).


*ο 'περήφανος' Κρητικός Λαός των Χανίων στις πρώτες εκλογές του Μαίου -οπου ο Χ.Μ. ήταν στο κόμμα της Ντόρας- του έδωσε 7196 ψήφους (σχεδόν τις διπλάσιες απο τον 1ο σε σταυρους βουλευτη της νδ του νομου)..
skantzoxoiras15 Σεπ 2013, 14:05#148939
update θαψίματος θέματος

Η φυλλάδα του κομαντάντε Νίκου (παλαιότερα είχε άριστες σχέσεις με την μητσοτάκαινα) σήμερα είχε ένα μικροσκοπικό αρθράκι για τον Ξεκουκουλωτάκη. Το αρθράκι έδινε γενικόλογες πληροφορίες για τον θανόντα χωρίς να αναφέρεται στις απειλές, στις λεπτομέρειες του θανάτου κτλ. Το παράξενο είναι οτι ο συντάκτης του (ή ο επιμελητής-διορθωτής) είχε βάλει για τίτλο στο άρθρο "Αυτοκτόνησε ο δημοσιογράφος Ξεκουκουλωτάκης". Προφανώς ο real δημοσιογράφος μας βλέπει στο μέλλον αφού μέχρι την ώρα που μιλάμε η αγγλική αστυνομία έχει ανοιχτό τον φάκελο καθώς υπάρχουν ενδείξεις που οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια.
matador16 Σεπ 2013, 12:42#148978
o Mαρκογιαννης εχει κανει στην συγκεκριμενη ενα λαθος,που ευχομαι να του αποβει μοιραιο.
Διεπραξε το εγκλημα στην Μ.Βρετανια .Την διαλευκανση του θα αναλαβει η Σκοτλαντ Γιαρντ.
Αυτοι δεν καταλαβαινουν ουτε απο βασιλισα Ελισαβετ.Αν εχει αφησει εστω κι ενα στοιχειο ,ενα μικρο λαθακι να εχουν κανει οι μπραβοι του ,οι σημερινοι Σερλοκς της υπηρεσιας θα διαλευκανουν την υποθεση.Ουτε εμπιαιακια ειναι αυοτι ουτε κοτες ελληνικες...Ας ελπισουμε οτι εχει γινει το λαθακι λοιπον κι αμα τονε εδω στα σιδερα τον καριολη κερναω βρωμικα...
skantzoxoiras14 Νοε 2013, 15:09#150498
Τι έδειξε το πόρισμα για τον θάνατο του Χ. Ξεκουκουλωτάκη;

Πέρασαν επτά μήνες από την ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι ο δημοσιογράφος Χ. Ξεκουκουλωτάκης εντοπίστηκε νεκρός σε απόκρημνη περιοχή στο Εasbourne της Βρετανίας.

Σήμερα, σύμφωνα με το flashnews.gr έγινε γνωστό ότι οι βρετανικές αστυνομικές αρχές, βάσει του πορίσματος που εξέδωσαν, αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατό του πάντως παραμένουν πολλά. Η απώλεια του 41χρονου ρεπόρτερ έγινε γνωστή από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, αρκετούς μήνες μετά τον χαμό του.

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο αφιέρωσε το επίσημο newsletter του περασμένου Ιουνίου στη μνήμη του Ξεκουκουλωτάκη, αλλά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με παλαιότερο έγγραφο της Διοίκησης, ο θάνατός του σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Brighton, το σώμα του ανασύρθηκε την 1η Απριλίου από γκρεμό στην περιοχή Beachy Head στο Eastbourne και έφερε πολλαπλά τραύματα από την πτώση.
Ωστόσο, απορία προκαλεί το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του Χάρη, καθώς πρόκειται για περιοχή, δίχως σπίτια, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα έξω από το Eastbourn.

Ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης είχε γίνει γνωστός από την υπόθεση του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη, την οποία παρουσίασε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA το 2006.

Ο ρεπόρτερ είχε εξασφαλίσει ηχητικό ντοκουμέντο του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Καστελίου στην Κρήτη είχε αναφερθεί με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό. Η αποκάλυψη είχε οδηγήσει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην παραίτησή του από τα καθήκοντά του στο υπουργείο.

Στον Τύπο εκείνης της περιόδου ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης είχε αναφέρει ότι δέχθηκε πιέσεις από τα γεγονότα μετά το ρεπορτάζ, ενώ η εφημερίδα «Πατρίδα» είχε δημοσιεύσει δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες απειλούνταν η ζωή του: «Φοβάμαι για τη ζωή μου, δέχομαι απειλές… Μου είπαν ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για μένα και μου το μεταφέρουν όλοι, με παίρνουν και στο τηλέφωνο και με απειλούν».

Ωστόσο, όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο ότι επρόκειτο για ένα ευαίσθητο άτομο με ιδιαίτερη προσωπικότητα, που μάλλον η πίεση και οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν τον οδήγησαν στο να εγκαταλείψει τα Χανιά.

O ρεπόρτερ Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης μετά τις αποκαλύψεις μετανάστευσε στο Λονδίνο, απογοητευμένος, μακριά από όλους και όλα που τον πλήγωσαν.

Ο θάνατός του παραμένει μυστήριο ενώ απορίας άξιο είναι γιατί τα αποτελέσματα του πορίσματος έγιναν γνωστά μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.



το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο
ΛΕΥΤΕΡΗΣ14 Νοε 2013, 15:16#150500
o Mαρκογιαννης εχει κανει στην συγκεκριμενη ενα λαθος,που ευχομαι να του αποβει μοιραιο.
Διεπραξε το εγκλημα στην Μ.Βρετανια .Την διαλευκανση του θα αναλαβει η Σκοτλαντ Γιαρντ.
Αυτοι δεν καταλαβαινουν ουτε απο βασιλισα Ελισαβετ.Αν εχει αφησει εστω κι ενα στοιχειο ,ενα μικρο λαθακι να εχουν κανει οι μπραβοι του ,οι σημερινοι Σερλοκς της υπηρεσιας θα διαλευκανουν την υποθεση.Ουτε εμπιαιακια ειναι αυοτι ουτε κοτες ελληνικες...Ας ελπισουμε οτι εχει γινει το λαθακι λοιπον κι αμα τονε εδω στα σιδερα τον καριολη κερναω βρωμικα...


Πίτσες μπλε, τελικώς, κι η Σκότλαντ Γιαρντ, κι ο Σέρλοκ Χολμς, κι ο Μπόντ - Τζέιμς Μπόντ - μη σου πω...
TALOS14 Νοε 2013, 15:54#150501
Κάθε φορά που βλέπω το θέμα με τον τίτλο "Μαρκογιαννάκης", έχω την κρυφή ελπίδα οτι θα το ανοίξω και θα διαβάσω οτι κάτι έγινε και πέθανε.

Τεράστια απογοήτευση.
Lefteris3 Μαρ 2015, 19:33#157264
Επίκαιρος ή οχι ο συγκεκριμένος?
Johnp3 Μαρ 2015, 22:37#157265
Λογικά αυτό το λαμόγιο είναι που πρέπει να έχει μεσολαβήσει και στην υπόθεση του Γιακουμάκη, όπως συνηθίζει άλλωστε.

Σίγουρα θα είναι νονός κάποιου από αυτούς τους ψευτοκαπετανέους βοσκούς που έκαναν τι ζημιά.
Snakes 4 Heraklion Club · Το αρχείο του φόρουμ, 2005 έως 2026 · Ασπρόμαυρα, όπως πάντα. · Επιστροφή στο μουσείο