Οι φωνές, όπως ειπώθηκαν
Έξι φωνές, μία χρονιά
Τα αποσπάσματα παρατίθενται αυτούσια, με την ορθογραφία και τη στίξη του πρωτοτύπου. Χρονολογική σειρά.
Η διάγνωση
matador έγραψε:
«
...
Ας κοιτάξουμε επιτέλους μπροστά και ας καταλαβούμε ότι η κατάντια του ΟΦΗ σήμερα οφείλεται στο παρών ιδιοκτησιακό καθεστώς.Έχουμε πει ότι ουσιαστικά ο ΟΦΗ των τελευταίων χρόνων παρέμενε στην Α εθνική καθαρά για εξηπηρέτηση άλλων συμφερόντων.
Η περσινή όμως 4αρα που ήρθε χάριν στο ακέραιο του χαρακτήρος του κ.Παράσχου,προφανώς ενόχλησε τα μάλλα ιδιοκτήτες και συνμετόχους των,που αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τον βραχνά μια και καλή.
Ακόμη κι αν υποβιβασθεί όμως ο ΟΦΗ ο μίτος της Αριάδνης δεν θα έχει βρεθεί.
Δεν εγγυάται κανείς ότι ο ΟΦΗ εφόσον υποβιβασθεί θα απαλλαγεί από τα δεσμά.
Για να έρθει η αυτοτέλεια,η ανεξαρτησία,η λευτεριά,όπως θέλετε πείτε την, για τον ΟΦΗ θα πρέπει όλοι να παλέψουν γι αυτό.Δεν είναι δυνατόν στις πορείες και στις συγκεντρώσεις να συμμετέχουν 1000-2000 άτομα.Όλοι αυτοί που ωρύονται στο γήπεδο,όλοι αυτοί που κόψανε το γήπεδο,ας σηκωθούν από την πολυθρόνα τους κι ας ενώσουν τις φωνές τους με τον κόσμο που παρατάει τις δουλειές του και τρέχει στους δρόμους ζητώντας ένα καλύτερο αύριο για τον ΟΦΗ.
...
»
14 γραμμές όλη η ουσία ... μπράβο !
Η καχυποψία
Από την ημέρα που ο καράτζης τακίμιασε με το ξημέρη έχω το σφίξιμο.Από τη μέρα που γίνανε αυτοκόλλητοι έγινε φανερό τι ρόλο βαράνε όλοι τους.Από την ημέρα που μεροξημεροβραδιάζεται στο ΒΑΚ ο καράτζης βρωμάει η δουλειά.
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗ Γ.Σ. ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟΝ ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΑΖΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ,ΝΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ,ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.Ε?ΓΙΑΤΙ?
8-9 χρόνια τα ζω από μέσα τα τσατσιλίκια και δεν είναι ικανός κανείς ανωγεινός (σύμπτωση ρε,και ο ξημέρης απ' αυτή τη μπάντα είναι,και ο βατσινάς,και ο μαρής και ο μπαντελής και και και ....) να με βγάλει μαλάκα.Αν βγάλει όλους εσάς καλά να πάθετε.Δεν ξαναπεριμένω για "αποδείξεις" με αυτόν όπως το ίδιο δεν περίμενα και από το βατσινά.Βρε ουστ,βρωμότσατσοι με το παρεάκι σας.Άκου ρε,σφακιανάκης ο εξυγιαντής, με τον αποστολακομωραίτη και σία.Βρε ουστ πάλι.
Α ρε Μύρο που περιμένεις αποδείξεις.
Η περηφάνια
Νομιζω οτι το σκεπτονται και οι ΚΡΗΤΕΣ καντε συνενοηση και με ΣΦΟΑ
Ας πανε και 100 ατομα εχουμε πεσει κατηγορια δε παμε για το αποτελεσμα παμε για τη περηφανεια μας και τη τιμη μας
ε ρε και θα ειμαι εκτος Κρητης στη Θεσσαλονικη αλλιως καθε μερα στα ραδιοφωνα αυτο θα φωναζα να ξεσηκωθουνε οσοι το λεει η καρδια τους γιατι θελει μεγαλη καρδια
να πας στο ΟΑΚΑ για να τους τα χωσεις και μονο
ξεσηκωθειτε
Το μανιφέστο
Από την καρδιά της κερκίδας
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη. Πώς να αποφύγεις την παρομοίωση, λίγες μέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου, όταν βλέπεις την ομάδα- συνώνυμο του ποδοσφαίρου στην Κρήτη, έπειτα από πολλά χρόνια που ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά, να γνωρίζει την σταύρωση της B’ Εθνικής. Η στήριξη όμως του κόσμου, το πάθος που έδειξε, όχι μόνο στο τελευταίο ματς εντός έδρας του ΟΦΗ στην A’ Εθνική, αλλά όλους αυτούς τους μήνες που έμοιαζε βέβαιος ο υποβιβασμός, προμηνύει την Ανάσταση που θα έρθει όταν η ομάδα απεγκλωβιστεί από την ομηρία του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Στο σταυρό…
Είναι όμως ολοφάνερο ότι όσο συνεχίζεται η επαίσχυντη ομηρία, ο ΟΦΗ θα παραμένει καρφωμένος στο σταυρό του μαρτυρίου, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται. Όσο παραμένει ένας πρόεδρος, persona non grata για τους φιλάθλους, να διαχειρίζεται τις τύχες του Όμιλου, όσο παραμένει ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς απεχθές στην λαϊκή βούληση, η Ανάσταση θα ματαιώνεται για τον ΟΦΗ.
Είναι καιρός πια να πάψει να υφίσταται η ομηρία του ΟΦΗ. Δε νοείτε οι χιλιάδες φωνές που διατρανώνουν την αντίθεση τους, οι ακόμη περισσότερες χιλιάδες κόσμου που έχουν επιλέξει την διαμαρτυρία μέσω της αποχής από το γήπεδο, να βρίσκουν ώτα ερμητικά κλειστά. Να υποκρίνονται όλοι, ιδιοκτήτες, διαχειριστές, δικαιοσύνη, φορείς, ότι όλα είναι «εν τάξη».
Το καυτηριάζουν
Πόσο ηθικό είναι μια ομάδα που έχει προσφέρει τεράστιους ποδοσφαιριστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μεγάλες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τα περισσότερα ματς στην Ευρώπη από κάθε άλλη ομάδα της περιφέρειας, με θετικό συντελεστή τερμάτων σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, με κοινό που «αναγκάζει»την Εθνική Ελλάδος να αγωνίζεται στο Ηράκλειο, να μισείται και να λοιδορείται από τους φιλάθλους σε όλη τη χώρα εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος; Ένα καθεστώς-ομηρία, που άλλες φορές άμεσα, άλλες έμμεσα έχει καυτηριασθεί από τόσες φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποιόν να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τους παλαιούς ποδοσφαιριστές; Τον Μαχλά, τον Κορωνάκη, τον Νόμπλια, τον Γκόμεζ, τον Σοάρες, τον Τάουμεντ, τον Παυλόπουλο; Από προπονητές; Τον Γκέραλντ, τον Σηφάκη, τον Παράσχο, τον Γιάννη Σαμαρά, που πήρε το μεγαλύτερο ταλέντο που εκκολάπτονταν στον ΟΦΗ, εκτός Ελλάδος για να το προστατέψει. Παράγοντες; Είναι γνωστός ο πόλεμος από τον Κόκκαλη ενάντια στο «παράρτημα».
Ποιος ο λόγος;
Γιατί μια ομάδα που μπορεί να σταθεί στα πόδια της, στις δικές της δυνάμεις, να είναι υπό την κηδεμονία κάποιου από τα δυο στρατόπεδα; Ποιος ο λόγος; Τα οικονομικά συμφέροντα; Τα χρέη πως δημιουργήθηκαν; Που πήγαν τα λεφτά της μεταγραφής του Εντόι, πόσα κατέληξαν στον ΟΦΗ; Έμαθε ποτέ κανείς; Γιατί υπήρχαν περίεργα φαινόμενα σε στοιχηματικές εταιρίες σε παιχνίδια του ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια; Όπως στο φετινό ΟΦΗ-Θρασύβουλος όπου η απόδοση του διπλού είχε πέσει κατακόρυφα όσο πλησίαζε το ματς. Γιατί συνεχίζει να υφίσταται αυτή η παράνομη ομηρία; Μήπως κάποιοι φοβούνται την δυναμική του ΟΦΗ, την δημιουργία τρίτου πόλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο πέρα από την πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα; Θα ήταν σίγουρα πιο δυσάρεστο για τους μεγάλους να μοιράζουν την πίτα σε περισσότερα κομμάτια. Αντί να δοθεί άμεσα μια λύση, ο κ. Βατσινάς δηλώνει ότι ο ΟΦΗ έχει μια κολλητική ασθένεια. Θύμισε τον πρωτοστάτη της χούντας που ενάντια στη λαϊκή βούληση έβαζε την Ελλάδα στο γύψο. Αμφότεροι όργανα άλλων δυνάμεων άλλωστε…
Το κάλεσμα
ρε,εχετε καταλαβει οτι η ομαδα επεσε,?ξεσηκωθειτε ρεεεεεεεε,αφηστε πια αυτο το γ.....μενο το pc,και καντε κατι,ας παρει καποιος μια πρωτοβουλια να ξεσηκωθουμε,η ομαδα μας επεσε.
ενα μεγαλο μπραβο στα οφακια που εισασταν στη αθηνα,ειστε πολλυ μανγκες,παλι μπραβο,οσο για τα βαζελακια που τους την πεσανε,πισω εχει η αχλαδα την ουραα,θα τα ξαναπουμε με τους λαγους,και ελπιζω συντομα,τους εχουν ολοι στην σφαλιαρα εκει στην αθηνα και ξεσπανε σε 50 ατομα
Η κούραση
Βαρεθηκα κουραστηκα και ..αηδιασα τα νιατα μου στη λογικη θυσιασα
αυτα λεει το ασμα....
το ιδιο λεω και γω βαρεθηκα με τα σεναρια και τους σωτηρες
δεν γουσταρω στον ΟΦΗ των ονειρων μου το ονομα Βαρδινογιαννης
που πανε παλι οι καλοθελητες
να μας πασαρουν για να μας ξευτιλιζουν ολοκληρο νησι
Αλλα αυτοι τη δουλεια τους και μεις τη δικη μας
οι συνδεσμοι ξεκινησαν μια μαχη ενα αγωνα ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Και αυτος ειναι ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Ολα τα αλλα αφηστε τα στους σεναριογραφους
αγκαλιαστε τους δυο συνδεσμους φτιαχτε και αλλους και ολοι μαζι ΕΝΩΜΕΝΟΙ στο δικο μας στοχο
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
μετα απο 10 χρονια ξευτιλας καταστροφης και ερειμωσης να επικαλουμαστε τους καταστροφεις μας για ελεος μπας και η ομαδα δε παει γ εθνικη
Αν απο εκει βρει τη γιατρεια της να παει και αν δεν παει ΘΑ ΤΗ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ
Και ολη η Ελλαδα( οση εχει δηλαδη απομεινει και δεν εχει εξευτελιστει0 θα
τιμησει τον αγωνα μας
Εν ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ επειδη οσα ακουγονται ειναι φουμαρα
αν το Σεπτεμβρη εχουμε Βατσινα και βαρδινογιαννηδες στον ΟΦΗ
μπουκαρουμε και παμε γ Εθνικη και απο εκει ειμαστε ελευθεροι