You are here: Home » Όροι Χρήσης
Τρίτη, 16 Ιουλ 2024

Όροι Χρήσης

1. Το snakes4.com είναι ένα διαδικτυακό φόρουμ (αγορά) που παρέχει στα μέλη του τη δυνατότητα έκφρασης των απόψεων τους και επιτρέπει το διάλογο και τη συζήτηση επί ποικίλων θεμάτων. Προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του υπό συγκεκριμένους όρους χρήσης, τους οποίους κάθε μέλος ή επισκέπτης καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να συμμετέχει μόνον εφόσον τους αποδέχεται πλήρως.


2. Εφόσον ο επισκέπτης συμφωνεί με τους όρους χρήσης και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του snakes4.com πρέπει να εγγραφεί ως μέλος δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, ένα συνθηματικό κι ένα πραγματικό e-mail. Προαιρετικά μπορεί να δηλώσει λογαριασμούς από υπηρεσίες instant-messaging, όπως msn, skype κλπ. Δεν ζητούνται κανενός άλλου είδους προσωπικά δεδομένα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής το μέλος παραλαμβάνει e-mail που περιέχει τα στοιχεία που δήλωσε κατά την εγγραφή κι έναν σύνδεσμο για επιβεβαίωση την εγγραφής.


3. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τα πράξεις που διενεργούνται από τον λογαριασμό τους. Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιήσουν για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους. Σε περίπτωση απώλειας του συνθηματικού, δεν μπορεί να ανακτηθεί καθώς αποθηκεύεται κρυπτογραφημένο, αλλά το μέλος μπορεί να αιτηθεί την αντικατάσταση του. Μετά την δημιουργία του λογαριασμού η διαγραφή του από το μέλος δεν είναι εφικτή.


4. Παρόλο που το snakes4.com παρέχει στα μέλη του την απαραίτητη υποδομή για την δημοσίευση / ανάρτηση μηνυμάτων, είτε αναρτάται δημόσια είτε ιδιωτικά, το μέλος είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τις απόψεις και πληροφορίες που εκφράζει. Το snakes4.com δεν είναι δυνατό, λόγω του όγκου του, να ελέγχει την ακεραιότητα, τη νομιμότητα, ή την ποιότητα όλων των μηνυμάτων που δημοσιεύονται. Το μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι μπορεί να εκτεθεί σε μηνύματα προσβλητικά, ανήθικα ή παράνομα. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπεύθυνο το snakes4.com για το περιεχόμενο των μηνυμάτων ή οποιαδήποτε βλάβη μπορεί να προκύψει από τη χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου.


5. Το snakes4.com δεν κάνει προκαταρκτικό έλεγχο του περιεχομένου που αναρτούν μέλη του. Σε περίπτωση που κάποιος συντονιστής λάβει ειδοποίηση ή υποπέσει στην αντίληψη του ότι κάποιο μήνυμα ή θέμα παραβιάζει τους όρους χρήσης διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει την καταχώρηση.


6. Το μέλος συμφωνεί να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών του snakes4.com για δημοσίευση κειμένου / εικόνας / συνδέσμου με περιεχόμενο πού:
α. είναι επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, προπαγανδιστικό, πορνογραφικό
β. παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων
γ. συνιστά ποινικό αδίκημα
δ. παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
ε. παραβιάζει, με ή χωρίς πρόθεση, οποιαδήποτε εθνική, ευρωπαϊκή ή διεθνή νομοθεσία που έχει νομοθετική ισχύ και αφορά ή καλύπτει τις υπηρεσίες του snakes4.com
στ. σκοπό έχει την επιβράδυνση των υπηρεσιών (flood, spam)
ζ. σκοπό έχει τη δημοσίευση πολλαπλών άσκοπων και εκτός θέματος μηνυμάτων (off-topic)
η. διαφημίζει προϊόντα η δικτυακούς χώρους (blog-forum-sites-portals) τα οποία περιέχουν διαφημίσεις  με σκοπό το κέρδος, χωρίς να έχουν έρθει πρώτα σε συνεννόηση με τους διαχειριστές για να πάρουν την σχετική άδεια.
Εφόσον ελέγχονται τέτοιου είδους δημοσιεύσεις θα διαγράφονται κατά την κρίση των συντονιστών.


7. Οι συντονιστές του snakes4.com είναι μία ειδική κατηγορία μελών που εθελοντικά αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο, όχι μόνο για τη φροντίδα των ενοτήτων αλλά και για τη σωστή λειτουργία της κοινότητας. Στο snakes4.com λαμβάνουμε πολύ σοβαρά οποιοδήποτε είδος επίθεσης (υβριστική, εριστική, ή απειλητική συμπεριφορά και στάση) στα μέλη της ομάδας συντονισμού και στην εν γένει προσωπικότητά τους. Μέλος που με δημόσιο ή προσωπικό μήνυμα επιτεθεί σε συντονιστή/στρια, προκαλεί τον αποκλεισμό του λογαριασμού του από 1 έως 2 μήνες, δίχως να προηγηθεί προειδοποίηση. Οι διαμαρτυρίες μπορούν να γίνουν με προσωπικό μήνυμα στην ομάδα Συντονισμού (Συντονιστές) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Οποιεσδήποτε άλλες διαμαρτυρίες θα αγνοούνται και διαγράφονται.


8. Μέλος που παραβιάζει τους όρους χρήσης με ή χωρίς πρόθεση, λαμβάνει προειδοποιητικό προσωπικό μήνυμα (κίτρινη κάρτα) από τον διαχειριστή. Αν επαναληφθεί παρόμοια παράβαση εντός διαστήματος 2 μηνών ο λογαριασμός του μέλους απενεργοποιείται για 2 μήνες (κόκκινη κάρτα). Μετά την επανενεργοποίηση του λογαριασμού οποιαδήποτε παραβίαση των όρων, χωρίς προειδοποίηση, μπορεί να οδηγήσει σε απενεργοποίηση του λογαριασμού για διάστημα 1 έως 4 μηνών. Κατά τη διάρκεια της ποινής αν ελεγχθούν νέοι λογαριασμοί του απενεργοποιημένου μέλους θα προκαλέσουν την οριστική απενεργοποίηση όλων.


9. Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο snakes4.com είναι μια προσφορά των μελών του, παρέχονται «ως είναι» χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή συνεπαγόμενη. Το μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι πρέπει να αξιολογεί και να είναι υπεύθυνο για την χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε απόφασης του να βασιστεί στην ορθότητα, αξιοπιστία, πληρότητα ή χρησιμότητα του περιεχομένου.


10. Τα κείμενα των δημοσιεύσεων πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Αποσπάσματα γραμμένα σε άλλες γλώσσες είναι αποδεκτά, αρκεί να μην καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου. Προαιρετικά, τα αποσπάσματα αυτά μπορούν να συνοδεύονται από μία μετάφραση ή σύντομη περιγραφή. Τα greeklish δεν είναι αποδεκτά, παρά μόνο προσωρινά και για τεχνικούς λόγους. Μέλος που αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα ως προς την εγκατάσταση και χρήση ελληνικών γραμματοσειρών, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα Συντονισμού (Συντονιστές) με Π.Μ. και να ζητήσει συμβουλές και βοήθεια. Η συνεχόμενη και αδικαιολόγητη χρήση greeklish ενδέχεται να οδηγήσει στην απενεργοποίηση της υπηρεσίας δημιουργίας δημοσιευμάτων (νέων νημάτων και απαντήσεων). Επίσης δεν επιτρέπετε να δημοσιεύουμε μηνύματα με Κεφαλαία γράμματα, παρά μόνο αν θέλουμε να τονίσουμε κάτι σε μία πρόταση.


11. Το snakes4.com είναι διαδικτυακή κοινότητα διαλόγου και σχολιασμού. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη που δημιουργούν νήματα που αφορούν σε δημοσιευμένες ειδήσεις, θα πρέπει να προσθέτουν, έστω συνοπτικά, την είδηση ή/και τη γνώμη τους. Νήματα που η αρχική τους δημοσίευση περιλαμβάνει αποκλειστικά έναν τίτλο και μία πηγή ή ένα video, ενέχουν τον κίνδυνο να διαγραφούν χωρίς άλλη προειδοποίηση. Επιπλέον, τα νήματα ειδήσεων πρέπει να περιέχουν την ή τις ανάλογες πηγές, στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου. Οι συντονιστές διατηρούν πάντοτε το δικαίωμα να συγχωνεύουν σχετικά μεταξύ τους νήματα στην κατάλληλη ενότητα.


12. Το snakes4.com σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιανδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες αντιλήψεις / απόψεις των μελών του. Οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα να εκφράζουν τις δικές τους απόψεις χωρίς αυτές να θεωρούνται απόψεις του snakes4.com.


13. Το μέλος διατηρεί το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στο περιεχόμενο των μηνυμάτων του αλλά δεν επιτρέπεται μετά το πέρας 24 ωρών να επεξεργάζεται ή να διαγράφει τα μηνύματα του.
Στο μέλος ή τον επισκέπτη δεν παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει ή εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου χωρίς την συγκατάθεση των συντακτών του. Το σύνολο των μηνυμάτων και η βάση δεδομένων είναι πνευματική ιδιοκτησία του snakes4.com.


13.1 Απαγόρευση Αντιγραφής και Χρήσης Συζητήσεων στο Φόρουμ

Το παρόν φόρουμ διατηρεί σεβασμό προς την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των μελών του. Για τον λόγο αυτό, απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου αλλά όχι περιοριστικά του copy-paste, screenshot, screengrab, ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, των συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στα μέλη του φόρουμ, είτε αυτές είναι σε μορφή γραπτού λόγου ή άλλης μορφής, για οποιονδήποτε σκοπό.

Οι συζητήσεις που διεξάγονται σε αυτό το φόρουμ θεωρούνται ιδιωτικές και εμπιστευτικές, και η αντιγραφή, αναπαραγωγή ή διανομή τους αποτελεί παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, σύμφωνα με τον Νόμο 3471/2006 (ΦΕΚ 133/Α'/28.6.2006).

Παρακαλούμε όλα τα μέλη του φόρουμ να τηρούν αυστηρά αυτούς τους όρους και να σεβαστούν την ιδιωτικότητα και τα δικαιώματα των άλλων συμμετεχόντων. Η παραβίαση αυτών των όρων μπορεί να έχει σοβαρές νομικές συνέπειες.14. Το μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι διατηρεί την αποκλειστική ευθύνη να αποζημιώσει το snakes4.com για οποιαδήποτε νομική διαμάχη προκύψει μεταξύ αυτού και τρίτων φορέων εξ'αιτίας του περιεχομένου δημοσίευσης του μέλους.


15. Το snakes4.com δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα πέραν των όσων έδωσε το μέλος κατά την εγγραφή του. Εξαίρεση αποτελεί η καταγραφή της διεύθυνσης IP για λόγους ασφάλειας των συστημάτων του (διακομιστή, βάσης δεδομένων) και στατιστικούς.


16. Το snakes4.com διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή / και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του χωρίς προειδοποίηση προς τα μέλη. Δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή ή ότι τα λάθη θα διορθώνονται.


17. Στην περίπτωση που εντοπιστεί μέλος να χρησιμοποιεί δεύτερο ή περισσότερους λογαριασμούς, θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και χωρίς προειδοποίηση διαγραφή όλων των λογαριασμών του.


18. Διαφημίσεις δικτυακών τόπων επιτρέπονται υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και γίνονται μια φορά στην κατηγορία «Διάφορα». Διαφημίσεις μέσω προσωπικών μηνυμάτων και προσωπικών υπογραφών δεν επιτρέπονται.


19. Μηνύματα άσχετα και εκτός θέματος, εφόσον κατά την κρίση του συντονιστή, κρίνονται ως ανεπιθύμητα, διαγράφονται ή μεταφέρονται σε νέο θέμα.


20. Μηνύματα που αναφέρονται σε κομματικές και ιδεολογικές αντιλήψεις θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Αν το μέλος που δημοσιεύει τέτοιου είδους μηνύματα δεν συμμορφωθούν με την υπόδειξη των συντονιστών ο λογαριασμός του θα απενεργοποιείτε για δύο μήνες, αν πάραυτα συνεχίσει μετά το πέρας τις απενεργοποίησης του λογαριασμού του την ίδια συμπεριφορά θα διαγράφεται δια πάντως.


21. Μηνύματα που προτρέπουν την βία θα διαγράφονται άμεσα., καθώς και οι χρήστες που δημοσιεύουν τέτοιου είδους μηνύματα.


22. Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για μήνυμα ή θέμα που είχε συντάξει ο ίδιος και έχει διαγραφεί, εφόσον θεωρεί πως δεν παραβιάζει τους όρους χρήσης. Επίσης μπορεί να ζητήσει την αιτία μη διαγραφής καταγγελθέντος μηνύματος τρίτου, εφόσον περάσουν 2 ημέρες από την καταγγελία.
Οι διαμαρτυρίες μπορούν να γίνουν με προσωπικό μήνυμα στην ομάδα Συντονισμού (Συντονιστές) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Οποιεσδήποτε άλλες διαμαρτυρίες αγνοούνται και διαγράφονται.


23. Αν γίνουν παράπονα για μέλος που ενοχλεί κατ' επανάληψη μέσω προσωπικών μηνυμάτων άλλα μέλη και δεν συμμορφωθεί σε υπόδειξη του διαχειριστή, του απενεργοποιείται η υπηρεσία προσωπικών μηνυμάτων.


24. Οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων χρήσης προϋποθέτει την ενημέρωση των μελών του snakes4.com.